Öğretmenden engelli öğrenciye dayak iddiası

Haber Giriş : 06 Aralık 2005 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkentteki Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nda işitme engelli E.'nin, bir öğretmen tarafından dövüldüğü ileri sürüldü.
İddia, okulun yanından yürürken tesadüfen olaya tanık olduğunu belirten vatandaşlar Burcu Işıkalp ve Anıl Karadağ tarafından gündeme getirildi. Işıkalp ve Karadağ, 1 Aralık'ta MEB ve Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'na verdikleri dilekçelerde, öğretmen M.K.'nın öğrenci E.'yi tekme tokat dövdüğünü, kafasını duvara vurduğunu anlattı. Dayak sırasında okulun karşısındaki parkta bulunduklarını belirten Işıkalp gördüklerini şöyle anlattı:

'Suçunu bilmeden karışmayın'
"Gürültüler üzerine bir bakayım dedim. Bir öğretmeni bahçede çocukları sıraya dizmiş, hepsine dayak atarken gördüm. Bir çocuğun ise kafasını duvara vuruyordu. 'Ne yapıyorsunuz siz?' dediğimde, 'Siz karışmayın. Ne suç işlediğini bilip bilmeden çocuğu korumaya kalkıyorsunuz' yanıtıyla karşılaştım. Bunun üzerine okul müdürüne gittik, şikâyet ettik. Gereken işlemleri yapacağını söyledi. Çocuğun işlediği suçun ne olduğunu öğrenemedim ama ne olursa olsun, dayak atılmamalı."

Ankara İl Milli Eğitim Müdürvekili Sadri İşgör, öğretmen hakkında soruşturma açıldığını söyledi. Dayak olayını Radikal gazetesinden öğrenen İşgör, okul yönetimini makamına çağırarak konuyla ilgili bilgi aldı. İşgör, öğretmen hakkında tutanak tutulduğunu ve olayın Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirildiğini belirtti. İşgör, "Dayak atan öğretmen kabullenilemez. Soruşturma çerçevesinde gereği mutlaka yapılacaktır. Harekete geçmiş durumdayız" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber